couple itu best? kawen lagi best, iA…


Ayat biasa dengar. Couple itu haram. Tapi ramai orang buat. Top Ten List on Kenapa Kita Suka Couple?

10. Sebab couple best sgt!
9. Ada orang nak layan kte cakap
8. Rasa lebih bersemangat bila ada orang di sisi. Boleh buat kerja sama-sama
7. Ada orang yang ambil berat bile kte sedih. A shoulder to cry on
6. Population perempuan skarang sangat tinggi. Perlu lebih efficient dalam cop-mngecop bakal suami (are u sure dia nak jadi suami kte?)
5. Semua orang buat. Rasa left-out ble takde orang minat kte
4. Couple takde tanggungjawab. Basuh baju, jaga rumah, jaga anak, gosok baju. sume takde. hanya ada dia yang menyintai sepenuh hati. dengan janji-janji kasih yang indah
3. Fitrah. Suka disayangi, diberi perhatian, dikasihi
2. Wanita itu didatangi dengan syaitan, yang memperbuat indah menyedapkan sang nafsu
1. Bila lelaki dan Perempuan berdua-duaan, Syaitan orang ketiga

Top ten List kenapa ada orang tak couple?

10. diorang puak baik2
9. sbb takde orang yang minat
8. pernah putus cinta dah dulu. frust n malas dah nk couple
7. mak ayah tak bagi
6. malas bagi hadiah kt makwe. bil tinggi pun kalau asyik gayut lama-lama
5. Buat apa la nak seksa diri bercouple, kalau banyak benda takleh nak buat? suara haram. pandang haram. sentuh haram. lepas rindu haram.
4. Hubungan lelaki perempuan adalah anugerah Allah, yang menjadi amanah. akan dihitung di akhirat kelak. Bukan benda main-main.
3. Bukan hanya reserve tubuh untuk suami, tapi reserve perasaan, kasih sayang.. save untuk masa-masa halal
2. Nak kawen trus, insyaAllah. Ada la tu laki mana2 yang datang. Allah promise dah. Yang baik untuk yang baik. Yang jahat tuk yang jahat..
1. Sebab Allah tak bagi, Allah marah.

Tipula kalau xde rasa nak disayangi n dicintai. Lebih-lebih lagi ble banyak peer2 pressure kat sekeliling. Tapi perlu cover ke tak sabaran tu dengan api yang menjulang-julang tinggi yang menanti. Save je la teknik2 berkasih sayang tu untuk masa-masa halal nanti… Setiap inci dosa masa couple tu.. insyaAllah jadi haruman pahala bila buat lepas kawen.

Menyejukkan hati sendiri? heheh. yes. kot

Selamat bersabar untuk semua. Jomlah puasa beramai-ramai kalau xsabar sgt dah….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s